5 Consells per millorar la seguretat al vostre WordPress

Seguretat WordPress

WordPress és una plataforma popular per a la creació de llocs web, però la seva popularitat també el converteix en un objectiu per als atacants. Aquí us oferim cinc consells essencials per millorar la seguretat del vostre lloc WordPress:

1 – Mantingues el teu WordPress Actualitzat

És crucial mantenir sempre la versió de WordPress actualitzada, juntament amb tots els connectors i temes que utilitzis. Les actualitzacions solen incloure pegats de seguretat que corregeixen vulnerabilitats conegudes, cosa que redueix el risc d’atacs. Configura les actualitzacions automàtiques quan sigui possible per assegurar que el vostre lloc estigui sempre protegit amb les últimes millores de seguretat.

2 – Utilitza Contrasenyes Fortes i Autenticació de Dos Factors (2FA)

Assegureu-vos d’usar contrasenyes fortes i úniques per a tots els comptes associats amb el vostre lloc de WordPress, incloent administradors i usuaris. Una contrasenya forta ha de tenir una combinació de lletres majúscules i minúscules, números i caràcters especials. A més, habilita l’autenticació de dos factors (2FA) per afegir una capa addicional de seguretat, i requereix no només la contrasenya, sinó també un codi de verificació enviat a un dispositiu mòbil.

3 – Instal·la Plugins de Seguretat

Hi ha diversos connectors de seguretat disponibles que poden ajudar a protegir el teu lloc. Plugins com Wordfence o Sucuri Security ofereixen funcionalitats com l’escaneig de codi maliciós, protecció contra atacs de força bruta, monitorització d’activitat i firewall d’aplicacions web. Aquests plugins poden alertar-te sobre possibles amenaces i ajudar-te a mitigar els riscos abans que es converteixin en problemes greus.

4 – Realitza Còpies de Seguretat Regulars

Fer còpies de seguretat regulars del vostre lloc és una mesura preventiva essencial. Si alguna cosa surt malament, tenir una còpia de seguretat recent us permetrà restaurar el vostre lloc ràpidament i minimitzar el temps d’inactivitat. Fes servir plugins de còpies de seguretat automàtiques com UpdraftPlus o BackupBuddy per programar còpies de seguretat periòdiques i assegura’t d’emmagatzemar les còpies en un lloc segur, preferiblement fora del servidor principal del teu lloc.

5 – Limita els intents d’inici de sessió i monitoritza l’activitat

Configura el teu lloc per limitar els intents d’inici de sessió fallits. Això pot ajudar a prevenir atacs de força bruta on els atacants intenten endevinar la contrasenya. Plugins com Limit Login Attempts Reloaded us permeten configurar aquesta opció fàcilment. A més, monitoritzeu regularment l’activitat al vostre lloc per detectar comportaments sospitosos. Revisa els registres d’accés i les accions dels usuaris per identificar possibles amenaces i actuar immediatament si es detecta una cosa inusual.

Implementar aquests consells pot significativament augmentar la seguretat del vostre lloc WordPress, protegint tant el vostre contingut com la informació dels vostres usuaris.

Recordeu que la seguretat és un procés continu i has d’estar sempre atent a noves amenaces i pràctiques recomanades.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *