Unió Botiguers de Reus Disseny Web

Unió de Botiguers de Reus

La Unió de Botiguers de Reus ha estat un projecte engrescador i un gran repte. El seu lloc web feia temps que demandava una actualització completa i un canvi d’imatge. Gràcies al nou disseny s’afavoreix la dinamització i promoció de l’oferta comercial de Reus, objectiu fonamental de la UBR.

Volem agrair al David de la UBR la seva implicació en el projecte, facilitant-nos imatges i material gràfic, per a oferir la millor imatge dels associats. Enhorabona !!!

Enllaços al projecte Unió de Botiguers de Reus

Unió de Botiguers de Reus Disseny Web

Informació sobre el client

La Unió de Botiguers de Reus és l’associació de tots els comerciants de Reus i del seu terme municipal. La seva voluntat és animar tots els establiments comercials de la ciutat a formar-ne part, per tal d’enfortir la representativitat del sector allà on sigui necessari.

Aquesta corporació professional és independent, exclusiva i reconeguda per les institucions locals i nacionals, i també pels poders públics.

L’eix fonamental de les seves actuacions és la representació, defensa i promoció dels seus associats i de la seva activitat comercial en un àmbit de competència entre ciutats i en un entorn de proliferació de grans àrees comercials. Vol ser una entitat decisiva en la transformació del concepte comercial de la ciutat de Reus, amb la voluntat de mantenir, alhora, el model que ens és propi enfront d’altres de forans.

Història

L’activitat de la UBR es va iniciar l’any 1975. El 1976 es van fer unes conferències al Centre de Lectura dedicades al comerç local en una de les quals els ponents van ser Xavier Amorós, Antoni Baiges, Josep Pujol i Tomàs Barberà.

D’aquestes conferències en va sortir una junta gestora de trenta persones, que va marcar les pautes del que havia de ser la Unió de Botiguers de Reus. Per una banda defensar els interessos professionals, i intervenir també en tot el que feia referència al creixement i al moviment de ciutat.

Les unions de botiguers existents en aquell moment eren simplement comercials, s’associaven per comprar o per obtenir uns preus més avantatjosos.

Més de 200 botiguers de la ciutat van donar suport a la creació de la Unió i la junta general fundacional es va fer el 14 de juliol de 1976, a la casa sindical de Reus (antic edifici del sindicat vertical). El seu nom fou llavors Associació sindical de comerciants detallistes de Reus.

El 18 de març de 1977 es va elegir Josep Abelló com a president. L’associació reusenca va impulsar la creació d’entitats del mateix estil en altres municipis fins a aconseguir la fundació d’una Unió de Botiguers de Catalunya el 1978, que més endavant va desaparèixer. D’allà en sortí la Confederació de Comerç de Catalunya.

Actualment, la Unió de Botiguers de Reus té uns 200 comerços associats.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *